Salmisen perheen terveisest tuetulta lomalta!   (Julkaistu: 14.06.2019)

 

Viikonloppuun lähdetään Salmisen perheen lomakertomuksen siivittämänä! Lue heidän aitoja kokemuksiaan MTLH:n Voimaa vertaisuudesta perhelomalta 3.-7.6.2019. Loma oli suunnattu sijaisperheille:

 

" Meitä pyydettiin kirjoittelemaan kokemuksia Summassaaren lomasta. Majoittautuminen maanantaina sisälsi oman hässäkkänsä kuten aina, mutta verrattain nopeasti olimme saaneet tavarat mökille ja pääsimme infotilaisuuteen.
Infotilaisuus sisälsi tarpeellista tietoa lomasta ja vähän tuli kuvaa siitä, mistä päin perheet olivat. Alkuviikon ohjelmassa olleet, Paulan vetämät, kahdelle päivälle jaetut saarikisat, oli todella kiva tapahtuma, sieltä jäi muutama leikki itsellenikin reppuun. Osallistuminen oli toki vapaaehtoista, mutta onneksi suhteellisen moni perhe päätti osallistua. Myös MTLH:n Lomaluotsit Anu ja Jori toivat panoksensa kisoihin, he täydensivät erään pienemmän perhejoukkueen miehistöä. Hyvällä mielellä kisailtiin ("leikkimielellä mutta veren maku suussa ") ja kaikilla vaikutti olleen tosi hauskaa.
Perheemme osallistui kaikkiin muihin tapahtumiin paitsi kouluikäisten tuokioon, koska kolme vanhinta lastamme koki olevansa liian vanhoja (10, 12 ja 14 v), heistä tuokio oli suunnattu enemmän ihan ensimmäisillä luokilla oleville lapsille.

Keskiviikon karaoke (+sen alussa lapsille järjestetty leikki) sekä torstain limudisko olivat suosittuja tapahtumia. Lapset viihtyivät kummassakin tapahtumassa mainiosti! Kivikautiseen kylään tutustuminen oli todella mielenkiintoista sekä lapsille että meille aikuisille. Kylässä on todellakin nähty vaivaa, että siitä on saatu aikaan mielenkiintoinen ja monipuolinen kohde. Loppuviikosta oli enemmän täysin vapaata aikaa ja ohessa tuli tutuksi myös Saarijärven kesäisen kaunis keskusta. Ja tulipa käytyä erään toisen sijaisperheen kanssa myös Palsanmäen huutokaupassa perjantaina!

Viileän ja kostean alun jälkeen sää suosi lomailua ja aikaa tuli vietettyä myös Summassaaren hiekkarannalla. Toisten perheiden kanssa tultiin enimmäkseen tutuksi, toki jokainen perhe toimi omalla tavallaan, osa halusikin olla enemmän omineen. Mutta hyviä keskusteluja käytiin muutamien perheiden kanssa - parasta vertaistukea! Valitettavasti tämän osalta aika vähän loppui kesken, parhaat keskustelut käytiin vasta perjantaina, päivää ennen kotiinlähtöä.

Kun yritän tarkastella viikkoa oikein kriittisesti, löytyy toki muutamia asioita joissa voisin katsoa olleen parantamisen varaa. Olisi ollut loistavaa, jos alle kouluikäisten perheparkki ja kouluikäisten tuokio olisi ollut samaan aikaan ja vielä hienompaa olisi ollut, jos tälle ajalle olisi vanhemmille järjestetty jotain yhteistä ohjelmaa vaikkapa parina päivänä loman aikana, se olisi voinut nopeuttaa perheiden tutustumista ja tehostaa vertaistukea. Mutta nämä ovat vain pieniä asioita, eivätkä vaikuttaneet kokonaislomatunnelmaan.

Yhteenvetona voisin sanoa, että ainakin meidän perheen näkökulmasta tämä oli erittäin onnistunut loma! Kokonaiskokemus oli erittäin hyvä, ruoka oli erinomaista ja luonnon tarjoamat puitteet Summassaaressa olivat todella upeat! Ulkoliikuntaakin pääsi harrastamaan halutessaan monipuolisesti.
Summassaaren henkilöstöön kuuluva ohjaaja Paula teki loistavaa työtä (esim. koko perheen saarikisat). Muutamia uusia ystävyyksiä syntyi ja kaikki perheessämme nauttivat lomasta. Erityiskiitos Anulle ja Jorille, he olivat pitkin viikkoa hienosti mukana lähestulkoon kaikessa!"

 

Sydämellinen kiitos Salmisen porukalle lomakokemuksen jakamisesta ja Oikein Hyvää Kesää! 


« Takaisin